Be The Example You Never Had


Een online cursus voor dappere zielen
over oprecht, liefdevol en creatief leven.

Welkom dappere ziel


Ben jij klaar om je afhankelijkheid van externe bevestiging gedag te zeggen en ware liefde en voldoening van binnenuit te creëren? Dan verwelkom ik je graag bij mijn online cursus; Be The Example You Never Had.

Vele dappere strijders zijn je al voorgegaan. Hun ervaringen lees je hieronder. Als je voelt dat het jouw tijd is om het voorbeeld te worden dat je nooit gehad hebt, voeg je dan bij hen! De wereld heeft nog heel veel vrouwelijke rolmodellen nodig!

Misschien herken je dit...

Angst

Zes jaar geleden bevond ik me op een dieptepunt in mijn leven. Mijn vader overleed plotseling, mijn contract werd niet verlengd en mijn vriend verbrak onze relatie. Dat was de eerste keer dat ik besefte dat de angst voor een leven zonder ouder, relatie of baan vele malen erger is dan daadwerkelijk op jezelf zijn aangewezen. Hier schuilt een onvoorziene vrijheid in.

"Is dit alles?"

Ik kwam tot de conclusie dat mijn leven me geen voldoening bracht. Het was geen slecht leven. Ik had een betrokken familie, lieve vrienden en deed betekenisvol werk als gezinscoach in de jeugdzorg. Maar ik voelde me ook in bochten gewrongen en diep vanbinnen fluisterde een stem: "Is dit alles?". Ik verlangde naar meer creativiteit, connectie, waarheid en vrijheid. Ik voelde dat ik meer was dan ik nu ruimte gaf en verlangde ernaar te leven als de veelzijdige, creatieve persoon die ik ben. Dit was voor mij het begin van een turbulente zoektocht naar voldoening. Een nieuwe levenswijze waar ik dagelijks de vruchten van pluk.

Race

Ken je dat gevoel dat je om je heen kijkt en allemaal mensen ziet die iets lijken te weten wat jij niet weet? Namelijk; hoe je moet overleven in deze prestatiegerichte, target- en geldbeluste maatschappij. Hoe je door de burn-out signalen van je lichaam heen pusht, je hoofd acht uur lang fris en gefocust houdt, terwijl je je hart en ziel insnoert. Hoe je jezelf uitput om iedereen om je heen gelukkig te houden. Misschien ben jij hier ook wel een meester in geworden! Ik faalde er systematisch in. En gelukkig maar. Het is niet duurzaam.

Ontworteld

Als ik nu om me heen kijk, zie ik iets heel anders: Ik zie mensen die op de automatische piloot leven. Afgesneden van zichzelf, de natuur, hun creativiteit, zelfliefde, unieke talenten, eigenheid en diepste verlangens. Ik zie mensen met torenhoge, irreële verwachtingen ten aanzien van zichzelf en anderen. Mensen die rusteloos zijn en hun schaarse tijd verspillen aan leven voor de bevestiging van anderen. Ik zie mensen een race afleggen die niet te winnen valt en bij bosjes neervallen. Ben jij al gevloerd? Of hou je alle ballen nog nét hoog? Voelt het duurzaam? Voel je je vrij? Geliefd? Geeft het voldoening?

Voldoening

Nu, zes jaar later, leef ik vanuit mijn creatiebron; maak ik keuzes die bij mij passen; haal ik extreem veel voldoening uit mijn dagelijks leven; wordt mijn werk door tienduizenden mensen gewaardeerd; heb ik een succesvolle coachingspraktijk en een partner die me support in mijn levensvisie en missie. We waarderen elkaar voor wie we zijn, geven elkaar ruimte en liften elkaar op. We streven gelijkwaardigheid, autonomie en vreugde na in plaats van bevestiging. Omdat we weten dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen gevoel van liefde, voldoening en veiligheid.

Geboorterecht

Ik geloof dat jij hier op aarde bent om te onderzoeken wat jouw waarden en kwaliteiten zijn en hoe jij onze wereld kunt dienen op een manier die jou voedt in plaats van uitput. Op een manier die natuurlijk voelt voor jou. Je hebt als mens en vrouw iets wezenlijks te bieden. Dat hoeft niet op een podium voor een groot publiek of in een vlog met miljoenen volgers. Het hoeft ook niet verscholen in een notitieboekje terwijl je -net als ik- in je diepste binnenste aanvoelt dat je gemaakt bent om vele harten te raken. Maar dat jij gemaakt bent om te creëren en je unieke waarde met anderen te delen, is voor mij een feit. Wij zijn een creatie. We zijn gemaakt om te creëren. Creëren is ons geboorterecht.

Inspireren

Ik weet ook dat we per definitie allemaal een inspiratie vormen voor elkaar. De vorm waarin we inspireren, verschilt per persoon en levensfase. Ik ben hier om jou te begeleiden in de zoektocht naar jouw ware manier van leven. Een oprechte, liefdevolle en creatieve manier van leven. Zodat je een bron van liefde en inspiratie kunt zijn voor jezelf en de mensen om je heen. Ik ben hier ook om je te laten ontdekken dat er niet alleen plek is voor jou, maar dat je ook hartstikke nodig bent! De wereld komt chronisch authentieke, vrouwelijke rolmodellen tekort. Daarom heb ik al mijn inzichten en ervaringen gecombineerd in deze online cursus voor dappere zielen; Be The Example You Never Had.

Are you ready to inspire? 

Inklappen

Be the example you never had


Een online cursus voor dappere zielen

Be The Example You Never Had is een intensieve, online cursus van 12 weken waarin jij je volledig gaat focussen op het onderzoeken en uitwerken van jouw natuurlijke, oprechte en creatieve manier van leven. Of je nu een controversiële leef- of opvoedstijl nastreeft; je je op een oprechte manier wilt onderscheiden van anderen in jouw werkveld; meer vanuit je talent, hart of vrouwelijke kwaliteiten wilt gaan werken of meer ruimte, liefde en respect voor je eigen lichaam en ritme wil opbrengen. Misschien voel je dat er een potentie in jou ligt die erom schreeuwt om benut te worden, maar heb je nog geen idee hoe of wat. Geloof me, dan is deze cursus voor jou.

3 maanden 3 modules 3 thema's

 

MODULE 1 – JOUW AMBITIES EN DROMEN

In Module 1 staan jouw ambities en dromen centraal. Je gaat onderzoeken wat je diepste verlangens zijn en welke waarden hieraan ten grondslag liggen. Als je barst van de ideeën maar niet weet welke richting je op moet, dan ga je systematisch te werk om te onderzoeken wat voor nu jouw beste volgende stap is. Tot slot ga je je richten op je angsten en blokkades. Die hebben we allemaal. Welke belemmerende gedachtes zorgen ervoor dat jij geen ruimte creëert voor jezelf? En hoe zorg je ervoor dat die gedachtes je proces niet regeren?

MODULE 2 – JOUW TRIBE & INSPIRATIEBRONNEN

Module 2 richt zich volledig op jouw inspiratiebronnen. Je bent het gemiddelde van de mensen met wie je je omringt. In deze module ga je je omgeven met likeminded people. Mensen die jouw creatie drang begrijpen en ondersteunen in plaats van tegenhouden. Om je hart te volgen heb je namelijk fuck up-ruimte en support nodig. Daarom ga je ook leren hoe je omgaat met de goedbedoelde kritiek van anderen.

MODULE 3 – DE KRACHT VAN RITUELEN

Module 3 richt zich op de kracht van voedende rituelen. We leven in een tijd waarin de snelknop naar afleiding altijd binnen handbereik ligt. We rennen een race die niet te winnen valt en zijn vergeten wat echte rust en verveling is. Dit zit het creatieve proces enorm in de weg en leidt tevens tot burn-out. Om een constructieve ontwikkeling te maken is het zaak dat je je leven bewust op rust, ruimte, vreugde, verbinding, focus, creativiteit en ware voldoening inricht. Je gaat je tijd anders indelen en prioriteiten stellen. Je gaat onderzoeken hoe jouw (werk)week eruit moet zien en wat jij nodig hebt om tot je recht te kunnen komen. Dit gaat ook wonderen verrichten voor je relaties.

DIT IS HOE HET WERKT

Dit zijn je garanties. Je gaat...

 • een enorme stroomversnelling in op het gebied van je persoonlijke en creatieve ontwikkeling;
 • ervaren hoe zelfliefde en respect voor je eigen lichaam voelt;
 • jezelf uitdagen en ruimte voor jezelf creëren als creatief wezen en vrouw;
 • een natuurlijke manier onderzoeken om jouw unieke waarde met de wereld te delen;
 • verantwoordelijkheid nemen voor wat jij specifiek nodig hebt om je eigen liefde- en creatiebron te voeden;
 • waardevolle connecties opdoen met (nieuwe) mensen in je omgeving;
 • leren hoe je lichtheid, vertrouwen, liefde en positieve energie inbouwt in je dagelijks leven;
 • ervaren hoe moeiteloos je leven zich naar jouw waarden vormt wanneer je jezelf toestaat om in vrijheid jezelf te zijn.

Mits je dit kunt opbrengen...

 • de regie en verantwoordelijkheid over je eigen proces. There’s no ‘right’ way. Iedereen leert en werkt op een andere manier en in een ander tempo, maar jij moet het doen.

DEZE CURSUS IS VOOR JOU ALS:

je wil stoppen te leven naar de beperkende verwachtingen van onze maatschappij;

je lichaam je smeekt om uit de meer, beter, hoger, verder, sneller race te stappen;

je verlangt naar voldoening, rust, creativiteit, energie, zelfliefde en vrijheid;

je voelt dat er een ambitie / potentie in jou ligt die erom schreeuwt om benut te worden;

je er aan toe bent om verantwoordelijkheid te nemen voor dit proces;

je weet dat je eerst in jezelf moet investeren om een duurzame, positieve bijdrage aan de wereld te kunnen leveren;

Je begrijpt dat ‘nee’ zeggen en grenzen leren stellen hierbij van cruciaal belang is;

je in staat bent om zelfstandig aan de cursus te werken;

je een grote behoefte voelt om je prioriteiten te herzien;

je zin hebt om contact te leggen met likeminded people om samen een supportgroup te vormen;

je je kwetsbaar op durft stellen;

je er klaar voor bent om het voorbeeld te zijn dat je zelf niet gehad hebt.

DEZE CURSUS IS NIET VOOR JOU ALS:

je niet bereid bent om eerlijk naar jezelf te zijn en je kwetsbaar op te stellen;

je niet bereid bent om tijd in jezelf te investeren.

“Deze cursus gun ik elke vrouw. Ik begon aan BTEYNH omdat ik het moeilijk vond om te gaan staan voor wat ik waard ben op een manier die bij mij past. We zijn zo gewend onszelf aan te passen, weg te cijferen en te verontschuldigen. Door de opdrachten voel ik me veel comfortabeler om voor mezelf op te komen. De cursus was een hele bijzondere ervaring die ik iedereen zou aanraden. Johanna weet precies hoe ze een veilige en liefdevolle omgeving kan creëren waarin iedereen volledig zichzelf kan zijn. Ik ben erg dankbaar voor deze ontmoeting!”

~ Daniella Vons (27) roeping; anderen inspireren om vrij en zonder angst door het leven te gaan.

“Ik heb lang met een masker op gelopen dat niet bij me paste. Dat werkte verlammend. BTEYNH heeft me geholpen het masker af te zetten en af te houden. Ik durf nu mijn angsten volledig onder ogen te komen en te doorvoelen. Ik heb leren aanvaarden wie ik ben en waar ik voor sta. Daarnaast haal ik nog steeds enorm veel inspiratie uit de sterke groep vrouwen die ik door de cursus heb ontmoet. Ik ben trots en dankbaar dat ik dankzij BTEYNH een stuk dichter ben gekomen bij the example I want to be.”

Inge Deblieck (31) passieproject; mijn ware zelf vinden.

“Ik liep al een tijd rond met de vraag hoe ik vorm kon geven aan mijn creatieve projecten. BTEYNH was een soort gids naar mijzelf toe en handleiding om het beste uit mijzelf te halen. Ik heb inzicht gekregen in mijn manier van denken en functioneren. En weet nu wat ik nodig heb om aan mijn projecten te kunnen werken. Het was confronterend en ik moest een paar stappen terugzetten, maar kan nu door op een meer solide basis. Voor het eerst in mijn leven heb ik een agenda met inspirerende activiteiten die ik volg en respecteer. Dit gun ik iedereen.”

~ Krisha Quintin (53) passieproject; starten als coach en sophroloog.

“Mijn hele leven loop ik al met mijzelf, mijn innerlijke criticus, te knokken. Ik ben altijd zeer ambitieus geweest (en was daar trots op), maar ik raakte de draad van mijn eigen verhaal kwijt. Tijdens BTEYNH heb ik mezelf verrast. Ik heb er niet alleen uit gehaald wat ik hoopte -heling en liefde voor mezelf- maar ook een nieuwe, meer effectieve en authentieke manier om mijn ambitie en energie te kanaliseren. Deze cursus gun ik iedereen die er klaar voor is om zichzelf onvoorwaardelijk de ruimte te geven om haar eigen wereld te scheppen.”

~ Philène Moquette (27) passieproject; Master International Humanitarian Action afmaken

“Met deze cursus leg je werkelijk de connectie met jezelf en je verlangens. Ik liep al lang rond met een aantal ideeën maar maakte niet de tijd om deze te realiseren. Ik begin altijd vol enthousiasme aan iets nieuws en verlies vervolgens interesse. Maar de manier waarop BTEYNH is opgezet, maakte het voor mij een stuk makkelijker om mijn focus te behouden. Johanna heeft me door haar enthousiasme, openheid en humor weer dichterbij mezelf gebracht. Met BTEYNH kom je echt weer terug bij het antwoord van je hart.”   

~ Wendy Reijnhoudt (32) passieproject; thepurplefox.eu ‘Down to earth, spiritual AF’.

“Deze cursus gun ik iedereen. Ik begon aan BTEYNH omdat ik wilde weten welke kant ik op wil qua werk, maar kwam tot een ander inzicht, namelijk; mijn gezondheid komt eerst. Dat voorbeeld wil ik ook aan mijn kinderen geven. Door de opdrachten van BTEYNH heb ik de verwachtingen van anderen meer los kunnen laten en ligt mijn toekomst weer open. De reis naar binnen is een mooie, spannende reis die je ongelooflijk veel oplevert.”

~ Reino Kingma (43) passieproject; rust en balans vinden in lijf, hart en ziel.

“Johanna heeft mij tijdens de cursus geleerd te voelen wat écht belangrijk voor mij is en hoe ik dit kan vormgeven op een manier die bij mij past. Er is een last van mijn schouders gevallen. Ik heb meteen al concrete stappen kunnen maken, voel blijdschap en vrijheid en kan helemaal gaan staan voor mijn roeping! Door Johanna's liefde en openheid voelde ik me gelijk vertrouwd bij haar en durfde ik alles met haar te delen. Ik raad deze cursus echt iedereen aan!”

~ Emmy Alberts (27) roeping; zelfcompassie en liefde verspreiden.

WELKE VORM VAN BTEYNH PAST BIJ JOU?


Omdat iedereen een ander budget, een andere leerstijl en wensen heeft, bied ik de cursus in twee verschillende vormen aan.

Op dit moment draait er geen cursus. Geïnteresseerd in één op één coaching? Klik hier.

Bestseller

COLLECTIVE

€497

Je krijgt vanaf de eerstkomende maandag toegang tot de cursus voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je de opdrachten volledig op je eigen manier en tempo kunt doorlopen. 

Je kunt te allen tijde teksten, filmpjes en opdrachten terugvinden ter opfrissing en inspiratie. En de cursus is voor herhaling vatbaar! Elke keer als je een nieuw project of nieuwe ontwikkeling aan wilt gaan, kun je deze door middel van de cursus richting geven.

In de online deelnemersomgeving vind je verschillende filmpjes van mij met FAQ's. Dit is ook de plek waar je terechtkunt voor onvoorwaardelijke steun en vertrouwen van dappere strijders die in een soortgelijk proces zitten. Vanaf nu sta je niet meer alleen, maar heb je de mogelijkheid om kwetsbare momenten, verrassende inzichten en vreugdevolle overwinningen te delen met de betrokken Be The Example You Never Had community.

In de Facebookgroep vind je bij "video's" een Q&A bij elke module. Hier geef ik antwoord op Frequently Asked Questions.

YOU & ME

€797

Je krijgt vanaf de eerstkomende maandag toegang tot de cursus voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je de opdrachten volledig op je eigen manier en tempo kunt doorlopen. 

Je kunt te allen tijde teksten, filmpjes en opdrachten terugvinden ter opfrissing en inspiratie. En de cursus is voor herhaling vatbaar! Elke keer als je een nieuw project of nieuwe ontwikkeling aan wilt gaan, kun je deze door middel van de cursus richting geven.

In de online deelnemersomgeving vind je verschillende filmpjes van mij met FAQ's. Dit is ook de plek waar je terechtkunt voor onvoorwaardelijke steun en vertrouwen van dappere strijders die in een soortgelijk proces zitten. Vanaf nu sta je niet meer alleen, maar heb je de mogelijkheid om kwetsbare momenten, verrassende inzichten en vreugdevolle overwinningen te delen met de betrokken Be The Example You Never Had community.

In de Facebookgroep vind je bij "video's" een Q&A bij elke module. Hier geef ik antwoord op Frequently Asked Questions.

Ben jij iemand die graag het onderste uit de kan haalt? Bij YOU & ME krijg je er drie online coachingssessies met mij bij. Tijdens deze sessies bespreken we jouw persoonlijke proces en onderzoeken we wat je nodig hebt om zo soepel mogelijk door je blokkades heen te bewegen. Ik help je om jezelf vanuit liefde op je eigen valkuilen te betrappen, laat je in contact komen met de meest ondersteunende versie van jezelf en daag je uit waar mogelijk.

Tijdens YOU & ME ontvang je mijn onverdeelde aandacht, liefde, vertrouwen en steun. 

Twijfels & Overwegingen

Denk je nu: "JA, JA! JAAAAA!!!!", maar vraag je je af of je een dergelijk bedrag wil uitgeven? Dat ken ik helemaal! Er worden zoveel gave dingen gemaakt en je kunt je geld maar één keer uitgeven. Gelukkig heeft dat ook een positief effect: Het dwingt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Waar hecht jij écht waarde aan? Wat geeft je ware voldoening? 

De meesten van ons geven het grootste gedeelte van ons geld onbewust uit aan de snelle bevrediging van oppervlakkige behoeftes. Een wijntje hier, een tas vol H&M kleding daar. Dat is heerlijk in het moment, maar brengt geen voldoening op de lange termijn. 

Vraag jezelf dus af waar je hart naar verlangt. En of dat verlangen nu je prioriteit mag hebben? Lees nog eens de reviews door. Is het jouw tijd? Ben je klaar om in jezelf als mens en vrouw te investeren? Ja, in termijnen betalen is mogelijk. 😉

Te laat voor wie? Voor wat? Het leven is niet meer dan een aaneenschakeling van momenten en ontwikkelingen. Iedereen bewandelt een ander levenspad. Jouw ervaringen hebben je gemaakt tot wie je nu bent. Er bestaat niemand zoals jij. En nu sta je hier met al je unieke eigenschappen, ervaringen en wijsheden, klaar om jezelf en de wereld te dienen. Je bent klaar voor jouw volgende stap.

Om de boel even in perspectief te plaatsen:

 • De iconische TV chef Julia Child was een Amerikaanse journalist die maar moeilijk aan werk kwam en tot haar 36ste geen fatsoenlijke maaltijd op tafel kon zetten. Totdat ze naar Frankrijk verhuisde en geobsedeerd raakte door de Franse keuken. Haar boek Mastering the Art of French Cooking, dat ze op veertigjarige leeftijd publiceerde, was het begin van een veelzijdige carrière.
 • DeEtte Sauer vond haar passie op 58 jarige leeftijd, kort nadat haar huisarts haar waarschuwde voor hartproblemen in verband met haar gewicht. Ze besloot iets nieuws uit te proberen; zwemmen. Hoewel ze tijdens haar eerste poging niet verder kwam dan een halve baan, heeft ze op 75 jarige leeftijd meer dan 50 medailles op haar naam staan.
 • Geliefd trouwjurk designer Vera Wang had vijftien jaar lang een deskjob als fashion editor bij Vogue. Toen ze op 40 jarige leeftijd ging trouwen, maakte ze uit pure frustratie met het toenmalige aanbod haar eigen trouwjurk. The rest is history.
 • De fenomenale actrice Viola Davis moest 43 worden voordat ze een serieuze rol kreeg aangeboden naast Meryl Streep. Zoals in veel gevallen was haar doorbraak een combinatie van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en oppurtunity. (Om als zwarte vrouw gecast te worden, moeten er wel zwarte hoofdrollen zijn.) Op 49 jarige leeftijd werd ze de eerste zwarte vrouw die een Emmy won voor Outstanding Lead Actress in de bloedstollende serie How To Get Away With Murder.
 • De ongeschoolde Laura Ingalls Wilder spendeerde de latere jaren van haar leven aan het schrijven van semi-autobiografische verhalen. Ze maakte daarbij gebruik van de hulp van haar dochter als editor. Ze publiceerde haar eerste boek van de boekenserie Little House op 65 jarige leeftijd, welke later de basis vormde voor de tv serie Little House on the Prairie.

Dat is hét nadeel van een creatief brein! Maar maak je geen zorgen. Je gaat snel leren hoe je met bewuste keuzes en focus een richting kunt geven aan die chaotische, creatieve energie. Zonder het gevoel te hebben dat je er ook maar iets voor hoeft te laten. De kunst is erachter te komen welke roeping er onder al die verschillende passies liggen. Laat dat nou net zijn wat we in Module 1 gaan doen!

Jezelf vergelijken met anderen is dé manier om je eigen potentie, moed en plezier de kop in te drukken. Ook is het een hele effectieve manier om je eigen creatieve proces te saboteren; Zolang je jezelf diskwalificeert en je focus legt op anderen, hoef je zelf niet te beginnen. Handig! Not...

Kijk even naar de staat waarin de wereld verkeert. Er is genoeg werk te doen. Er is ruimte voor en behoefte aan ons allemaal.

“There is a vitality, a life force, an energy, a quickening that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique. And if you block it, it will never exist through any other medium and will be lost.”

~ Danseres & choreografe Martha Graham

Een ambitie is niet pas gelegitimeerd als er een bovengemiddeld indrukwekkend resultaat aanhangt of als iemand bereid is om er alles voor op te geven. Ambitie bestaat in verschillende gradaties. Sommigen voelen de behoefte om elk uur van de dag te werken aan het perfectioneren van hun skill. Anderen willen alle gebieden van hun leven verrijken; gezin, vrienden, freubelen, sporten, Netflixen. Ambitie is een drang diep vanbinnen die je kunt doven of voeden. Als het ruimte en liefdevolle aandacht krijgt, neemt het vanzelf de vorm aan die het voor jou moet hebben.