BE THE EXAMPLE YOU NEVER HAD

Door Johanna Nolet 8 juni 2017

Hoi dappere ziel,

Omdat jij al enige tijd behoort tot mijn trouwste clubje lezers en ik je daar oneindig dankbaar voor ben, nodig ik je graag als eerste uit voor de tweede lichting van mijn online cursus; “Be The Example You Never Had”. Deze gaat 29 januari 2018 van start. De eerste lichting zat binnen twee dagen vol, dus als je voelt dat het tijd is, handel daarnaar!

“Is dit alles?”

Ruim vier jaar geleden bevond ik me op een dieptepunt in mijn leven. Mijn vader overleed plotseling, mijn contract werd niet verlengd en mijn vriend verbrak onze relatie. Dat was de eerste keer dat ik besefte dat de angst voor een leven zonder ouder, relatie of baan vele malen erger is dan daadwerkelijk leven zonder vangnet of financiële buffer.

Ik kwam tot de conclusie dat mijn leven me tot dat moment geen voldoening had gebracht. Het was geen slecht leven. Ik had een betrokken familie, goeie vent, lieve vrienden en deed betekenisvol werk als gezinscoach in de jeugdzorg. Maar ik voelde me ook in bochten gewrongen en vanuit de krochten van mijn ziel fluisterde er een stemmetje: “Is dit alles?”. Ik verlangde naar meer creativiteit, connectie en vrijheid. Ik voelde dat ik iets groots in me had en verlangde ernaar om gezien te worden als de veelzijdige, creatieve persoon die ik ben. Dit was voor mij het begin van een turbulente zoektocht naar voldoening. Eén waar ik nog dagelijks de vruchten van pluk.

Voldoening

Nu, bijna vijf jaar later, laat ik mezelf zien zoals ik ben; maak ik keuzes die bij mij passen; haal ik extreem veel voldoening uit mijn dagelijks leven; wordt mijn werk door tienduizenden mensen gewaardeerd; heb ik een succesvolle coachingspraktijk en een man die me support bij mijn roeping. Hij waardeert me voor wie ik ben. Niet voor wie ik, met een paar aanpassingen hier of daar, zou kunnen zijn.

Misschien herken je dit: In de tijd vóór mijn dieptepunt keek ik om me heen en zag ik allemaal mensen die ‘verder’ waren dan ik. Mensen die iets leken te weten wat ik niet wist: hoe je moet overleven in deze prestatiegerichte, target- en geldbeluste maatschappij. Hoe je door de burn-out signalen van je lichaam heen pusht. Hoe je je hoofd acht uur lang fris en gefocust houdt, terwijl je hart en ziel insnoert. Misschien ben jij hier ook wel een meester in geworden. Ik faalde er systematisch in.

En gelukkig maar. Want als ik nu om me heen kijk, zie ik iets heel anders: Ik zie mensen die op de automatische piloot leven. Afgesneden van zichzelf, de natuur, hun creativiteit, unieke talenten, eigenheid en diepste verlangens. Ik zie mensen die rusteloos zijn, die niet weten wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en die leven voor de bevestiging van buitenaf. Ik zie mensen in een race zitten die ze niet kunnen winnen. Ik zie hen bij bosjes neervallen. Ben jij al gevloerd? Of hou je alle ballen nog nét hoog? Voelt het duurzaam? Zinvol?

Inspireren

Ik geloof dat we allemaal hier op aarde zijn om te onderzoeken wie de fuck we nou eigenlijk zijn. En hoe we met onze eigenheid, talenten, inzichten en ervaringen deze prachtige planeet en alle wezens die er wonen van dienst kunnen zijn. Jij bent hier niet voor niets, dat voel je toch zelf ook? Je hebt iets wezenlijks te bieden! Dat hoeft niet op een podium voor een groot publiek of in een vlog met miljoenen volgers. Het hoeft ook niet verscholen in een notitieboekje terwijl je -net als ik- in je diepste binnenste aanvoelt dat je gemaakt bent om vele harten te raken. Maar dat jij gemaakt bent om te creëren en je eigen licht met anderen te delen, is voor mij een feit. Wij zijn een creatie. Creëren is ons geboorterecht.

Ik geloof ook dat we per definitie allemaal een inspiratie vormen voor elkaar. En dat de vorm waarin we inspireren per persoon en levensfase verschilt. Ik ben hier om jou te begeleiden in de zoektocht naar jouw vorm en je te laten ontdekken dat er niet alleen plek is voor jou, maar dat je ook hartstikke nodig bent. Daarom heb ik de inzichten en ervaringen van mezelf en mijn inspiratiebronnen gecombineerd in een bewezen online cursus voor ambitieuze zielen; Be The Example You Never Had.

Are you ready? 

 

Be the example you never had

Een online cursus voor ambitieuze zielen

Be the example you never had is een online cursus van drie maanden waarin jij je volledig gaat focussen op het uitwerken van jouw volgende stap in je persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Of je nu een controversiële leefstijl nastreeft; een eigen bedrijf hebt en toe bent aan verdieping; of je in loondienst werkt en een duidelijke missie voelt om meer vanuit je talent, hart of vrouwelijke kwaliteiten te gaan werken; of dat je voelt dat er een potentie in jou ligt, diep van binnen, die erom schreeuwt om benut te worden, maar je nog geen idee hebt wat en hoe, dan is deze cursus voor jou.

De cursus bestaat uit drie modules van elk één maand met elk een ander thema.

Module 1 – Jouw ambities en dromen

In Module 1 staan jouw ambities en dromen centraal. Je gaat onderzoeken hoe jouw volgende stap er nu concreet uit moet komen te zien. Weet je al welke kant je op wil? Dan ga je onderzoeken welke roeping hieraan ten grondslag ligt, zodat je je geankerd voelt in je keuze. Ben je iemand die barst van de ideeën maar niet weet welke richting je op moet? Dan ga je systematisch te werk om te onderzoeken wat voor nu jouw beste volgende stap is. Het belangrijkste hier is dat je in beweging komt en blijft. Als je jezelf toestaat te experimenteren, gaat jouw weg zich vanzelf voor je uitstippelen.

Je gaat je ook richten op je angsten en blokkades. Die hebben we allemaal. Welke belemmerende gedachtes gooien bij jou doorgaans roet in het eten? Welke overtuigingen zorgen ervoor dat je niet doorzet of überhaupt begint? En hoe zorg je ervoor dat die gedachtes je proces niet regeren?

Module 2 – Jouw tribe & inspiratiebronnen

Module 2 richt zich volledig op jouw inspiratiebronnen. Je bent het gemiddelde van de mensen met wie je je omgeeft. In eerste instantie zoek je je eigen omgeving niet uit. Wat ertoe geleid kan hebben dat je je ware ambitie jarenlang klein en verborgen hebt gehouden. In deze module ga je je omringen met likeminded people. Mensen die jouw creatie drang begrijpen en ondersteunen in plaats van tegenhouden.

Om je roeping te volgen heb je namelijk fuck up-ruimte en support nodig. Je vrienden en familie hebben absoluut het beste met je voor, maar grote kans dat ze reageren vanuit plaatsvervangende angst en ongemak; “Moet je dat nou wel doen?”. Daarom ga je deze module ook leren hoe je omgaat met de goedbedoelde kritiek van anderen.

Module 3 – De kracht van rituelen

Module 3 richt zich op de kracht van rituelen. We leven in een tijd waarin we door mailtjes, What’sAppjes en notificaties geleefd worden en waarin de snelknop naar afleiding altijd binnen handbereik ligt. We zijn vergeten wat echte rust en verveling is. Met je aandacht overal en nergens zijn, zit het creatieve proces enorm in de weg en leidt tevens tot burn-out.

Om een constructieve ontwikkeling te maken is het zaak dat je je leven bewust op rust, ruimte, vreugde, focus, creativiteit en ware voldoening inricht. Dat kan. Hierin ben ik het voorbeeld dat ik nooit gehad heb. Of je nu een drukke baan, chaotisch gezinsleven of juist te véél tijd om handen hebt; focus, energie en overzicht is te kweken. Je gaat je tijd anders indelen en prioriteiten stellen. Je gaat onderzoeken hoe je (werk)week eruit moet zien voor jou om tot je recht te kunnen komen. Dit gaat ook wonderen verrichten voor je directe omgeving.

 

Dit is hoe het werkt

Je kunt ervan op aan dat, wanneer je alle stappen van deze cursus bewust doorloopt en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces, deze cursus je een enorme stroomversnelling gaat opleveren in jouw persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Je gaat jezelf uitdagen, zelfliefde oogsten en op een diep niveau ontdekken wat jouw toegevoegde waarde is. Je gaat in beweging komen en ontdekken wat jij specifiek nodig hebt om in beweging te blijven. Je gaat uitrijken naar anderen en een richting en vorm kiezen waarin jij -nu- jouw unieke waarde met de wereld gaat delen. Hier ga je ook meteen je eerste concrete stappen in zetten.

De cursus kost je gemiddeld 2-3 uur per week, plus de nodige reflectietijd (lees: mijmer tijd, wandeling of goed gesprek). Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 2 uur per dag op social media spendeert en dan nog eens 2,25 uur per dag tv kijkt. Oók met full-time baan en gezin! Dus, hoewel het niet altijd zo voelt, tijd hebben we gewoon. Hoe jij je tijd besteedt, is uiteindelijk aan jou. Of je elke week “netjes” met de cursus meeloopt of er een jaar over doet, bepaal je zelf. Iedereen leert en werkt anders. There’s no ‘right’ way. Dit is jouw proces. Jouw leven. Jij hebt de regie. Jij bepaalt.

Deze cursus is voor jou als:

  • je wil stoppen met leven naar de verwachtingen van anderen;
  • je verlangt naar voldoening, rust, creativiteit, energie, zelfliefde en vrijheid;
  • je er klaar voor bent om jezelf bewuste en kritische vragen te stellen;
  • je voelt dat er een ambitie / potentie in jou ligt die erom schreeuwt om benut te worden;
  • je er aan toe bent om verantwoordelijkheid te nemen voor dit proces;
  • je bereid bent om zowel geld als tijd in jezelf te investeren;
  • je lichaam je smeekt om uit de meer, beter, hoger, verder, sneller race te stappen;
  • je weet dat je eerst in jezelf moet investeren om een duurzame positieve bijdrage aan de wereld te kunnen leveren;
  • je begrijpt dat ‘nee’ zeggen en grenzen leren stellen hierbij van cruciaal belang is;
  • je in staat bent om (met uitzondering van drie rust-weken) drie maanden 2-3 uur per week zelfstandig aan de cursus te werken;
  • je zin hebt om on- en offline contact te leggen met likeminded people om samen een supportgroup te vormen;
  • je je kwetsbaar op durft stellen;
  • je er klaar voor bent om het voorbeeld te zijn dat je zelf niet gehad hebt.

 

Deze cursus is niet voor jou als:

je niet bereid bent om jezelf in de spiegel aan te kijken en je kwetsbaar op te stellen. En als je denkt dat deze cursus een wonderpil is die met één keer klikken alles in je leven gaat “fixen”. ❤

 

Wat past het beste bij jou?

Omdat iedereen een ander budget, andere wensen en leerstijl heeft, bied ik de cursus in drie verschillende vormen aan:

1. Be The Example You Never Had – INDEPENDENT

Wat krijg je:

 • Een eigen account en levenslange toegang tot de online cursus Be The Example You Never Had;
 • Toegang tot de online deelnemersomgeving voor wekelijkse tips & tricks van mij;
 • Een online tribe met likeminded peeps voor betekenisvolle, ondersteunende connecties.

Prijs: €347

 

2. Be The Example You Never Had – COLLECTIVE

Wat krijg je:

 • Een eigen account en levenslange toegang tot de online cursus Be The Example You Never Had;
 • Toegang tot de deelnemersomgeving voor wekelijkse tips & tricks van mij;
 • Een online tribe met likeminded peeps voor betekenisvolle, ondersteunende connecties;
 • Een gezamenlijke kick-off ochtend waarbij je kennismaakt met je mede-inspirators en ik jou startklaar ga maken om alles uit de cursus te kunnen halen. Deze ochtend vindt plaats op locatie in omgeving Haarlem;
 • Een intensieve en bruisende trainingsdag waarop we samen jouw meest hardnekkige blokkades gaan tackelen. Dit doen we d.m.v. verschillende methodes waaronder Systemische Opstellingen, Touch of Matrix en Over de Streep. Door te delen, bewegen, lachen en huilen, maken we voedende connecties voor het leven. De dag vindt plaats op locatie in omgeving Haarlem en de lunch is inbegrepen;
 • Drie group-coachingcalls waarin jij vooraf jouw meest specifieke vragen aan mij kunt voorleggen. Waar kom je, ondanks de goede adviezen van je mede-cursisten, niet uit? Welk onderwerp heeft voor jou net even wat meer aandacht nodig? En op welk gebied kun jij juist al dat stapje verder zetten? Ik ga het allemaal voor je behandelen.

Prijs: €997

 

3. Be The Example You Never Had – YOU & ME

BTEYNH-COLLECTIVE plus:

 • Drie individuele coachingsgesprekken via Skype, waarbij je door mij persoonlijk begeleid wordt. Aan het eind van elke module gaan we zitten en kijk ik mee met jouw persoonlijke proces en situatie. Je krijgt mijn gerichte aandacht, onomstotelijke vertrouwen en liefdevolle feedback. In deze gesprekken staan eerlijkheid en niet-oordelen voorop, zodat je grote stappen kunt gaan maken. Zodat je het voorbeeld kunt zijn wat je zelf niet gehad hebt.

Als je twijfelt tussen BTEYNH-COLLECTIVE en YOU & ME, nodig ik je graag uit voor een intakegesprek via Skype. Let wel: voor YOU & ME trajecten heb ik beperkt plek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor een intakegesprek kun je je aanmelden via mailtje@johannanolet.nl.

Prijs: €1447 

 

De volgende cursus start op 29 januari 2018. Je kunt je nu inschrijven via:

-> -> -> INSCHRIJVEN -> -> -> MAILTJE@JOHANNANOLET.NL <- <- <-

 

Zo schrijf je je in

Kom je tot de conclusie dat dit is waar je naar verlangt? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar mailtje@johannanolet.nl. Noteer hierbij je naam en eventuele bedrijfsgegevens, dan ontvang je van mij een factuur. Hou in gedachten; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Een tip voor ambitieuzen in loondienst: check bij je werkgever of je beschikt over een jaarlijks coachings- of opleidingsbudget! Wellicht dat je daar (een deel van) de kosten mee kunt dekken.

Ik kan niet wáchten om weer met een nieuwe groep bewuste, ambitieuze zielen te gaan werken aan de volgende stap in jullie persoonlijke en creatieve ontwikkeling!!

Be the example you never had!

Heel veel liefs en vertrouwen,

Johanna Nolet ❤
mailtje@johannanolet.nl

 

Johanna Nolet is coach, schrijver en spreker. Zij nodigt mensen uit om het voorbeeld te zijn dat ze zelf nooit gehad hebben. Ze is oprichtster van de populaire blog Geen Bekende Vrouwen en spreekt op congressen over zelfliefde in werk en relaties. Op de hoogte blijven? Like GBV op Facebook en volg Johanna op Instagram voor dagelijkse inspiratie.

Pssst…

 • Wil je geen blog missen? Klik hier
 • In één klap inzicht in jouw grootste behoefte? Klik hier

Zelfzorg is geen trendy tool, maar een mensenrecht

Door Johanna Nolet 14 januari 2020

Verder lezen