BE THE EXAMPLE YOU NEVER HAD

NB: Goede kans dat je deze uitnodiging al per mail hebt ontvangen, maar dat ‘ie in je spamfolder terecht is gekomen. Daarom deel ik ‘m voor de zekerheid nog een keer hier. Excuses voor eventuele dubbele berichten! Wil je voorkomen dat mijn mails in je spamfolder terechtkomen? Zoek dan de mail: “Uitnodiging: Be The Example You Never Had”, op in je spamfolder en sleep deze naar je inbox toe. Problem solved!

 

Hoi dappere ziel,

Omdat jij al enige tijd behoort tot mijn trouwste clubje lezers en ik je daar oneindig dankbaar voor ben, deel ik graag mijn nieuwste ontwikkeling met je: mijn online cursus; “Be The Example You Never Had”. Ook wil ik je de gelegenheid bieden om met een fikse korting deel te nemen aan de pilot, welke 17 juli 2017 van start gaat. In deze blog vertel ik je er graag alles over!

“Is dit alles?”

Ruim vier jaar geleden bevond ik me op een dieptepunt in mijn leven. Mijn vader overleed plotseling, mijn contract werd niet verlengd en mijn vriend verbrak onze relatie. Dat was de eerste keer dat ik besefte dat de angst voor een leven zonder ouder, relatie of baan vele malen erger is dan daadwerkelijk leven zonder vangnet, voorwaardelijke liefde of financiële buffer.

Ik kwam tot de conclusie dat mijn leven me geen voldoening bracht. Het was geen slecht leven. Ik had een betrokken familie, lieve vent, fijne vrienden en deed betekenisvol werk als gezinscoach in de jeugdzorg. Maar vanuit de krochten van mijn ziel fluisterde er altijd een stemmetje: “Is dit alles?” Ik verlangde naar meer creativiteit, connectie en vrijheid. Ik verlangde ernaar om gezien te worden als de veelzijdige, creatieve persoon die ik ben. Dit was voor mij het begin van een turbulente zoektocht naar voldoening, waar ik nog dagelijks de vruchten van pluk.

Voldoening

Nu, bijna vijf jaar later, lukt het me steeds beter keuzes te maken die bij mij passen; haal ik extreem veel voldoening uit mijn dagelijks leven; wordt mijn werk door tienduizenden mensen gewaardeerd; heb ik een groeiende coachingspraktijk en een man die me ondersteunt in mijn roeping. Hij waardeert me voor wie ik ben. Niet voor wie ik, met een paar aanpassingen hier of daar, zou kunnen zijn.

In de tijd vóór mijn dieptepunt keek ik om me heen en zag ik allemaal mensen die verder waren dan ik. Die iets wisten wat ik niet wist: hoe je moest overleven in deze prestatiegerichte, target- en geldbeluste maatschappij. Hoe je door de burn-out signalen van je lichaam heen pushte. Hoe je je hoofd acht uur lang fris en gefocust hield, terwijl je je hart en ziel insnoerde.

Als ik nu om me heen kijk, zie ik iets heel anders. Ik zie mensen die op de automatische piloot leven. Afgesneden van de natuur, zichzelf, hun creativiteit, unieke talenten, eigenheid en diepste verlangens. Ik zie mensen die rusteloos zijn, die niet weten wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en die leven voor de bevestiging van buitenaf. Ik zie mensen bij bosjes neervallen. Dit laatste breekt mijn hart, maar stemt me ook hoopvol; het lijkt erop dat het genoeg is geweest. Dat we massaal tegen een muur op lopen die zegt: tot hier en niet verder. En dat is precies wat nodig is om ruimte te maken voor iets nieuws.

Inspireren

Ik geloof dat we allemaal hier op aarde zijn om te onderzoeken wie we zelf zijn, wat onze unieke bijdrage aan de wereld is en hoe we deze kunnen leveren. Dat hoeft niet op een podium voor een groot publiek of met miljoenen volgers. Het hoeft ook niet verscholen in een schrijfboekje als je -net als ik- in je diepste binnenste aanvoelt dat je gemaakt bent om veel mensen toe te spreken. Ik geloof dat we allemaal gemaakt zijn om de wereld op een bepaalde manier te dienen, middels onze eigenheid, talenten, inzichten en ervaringen. En dat het nóóit de bedoeling is geweest om ten koste van jezelf of anderen lief te hebben of te produceren.

Ik geloof dat ieder mens een inspiratie vormt voor iemand anders. En dat de vorm waarin we inspireren per persoon en levensfase verschilt. Ik voel dat het op dit moment mijn roeping is om anderen in deze zoektocht te begeleiden. Daarom heb ik het afgelopen half jaar de ervaringen van mezelf en andere gedreven, inspirerende vrouwen gecombineerd in een online cursus voor ambitieuze zielen. En de pilot versie, welke komende 17 juli van start gaat, bied ik jullie, mijn trouwste tribe, met 40% korting aan.

Geïnteresseerd? Keep on reading… 😀

Be the example you never had

Een online cursus voor ambitieuze zielen

Be the example you never had is een online cursus van drie maanden waarin jij je volledig gaat focussen op het uitwerken van jouw volgende stap in je persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Of je nu een eigen bedrijf hebt en toe bent aan de volgende uitdaging; of je in loondienst werkt en een duidelijke missie voelt om meer vanuit je talent, hart of vrouwelijke kwaliteiten te gaan werken; of dat je voelt dat er een potentie in jou ligt, diep van binnen, die erop wácht om benut te worden, maar je nog geen idee hebt hoe, dan is deze cursus voor jou.

De cursus bestaat uit drie modules van elk één maand met elk een ander thema.

Module 1

In Module 1 staan jouw ambities en dromen centraal. Je gaat onderzoeken hoe jouw volgende stap er nu concreet uit moet komen te zien. Weet je al welke kant je op wil? Dan ga je onderzoeken welke roeping hieraan ten grondslag ligt, zodat je je geankerd voelt in je keuze. Ben je iemand die barst van de ideeën maar niet weet welke richting je op moet? Dan ga je systematisch te werk om te onderzoeken wat voor nu jouw beste volgende stap is. Het belangrijkste hier is dat je in beweging komt en blijft. Als je jezelf toestaat te experimenteren, dan gaat jouw weg zich vanzelf voor je uitstippelen.

Je gaat je ook richten op je angsten en blokkades. Die hebben we allemaal. Welke belemmerende gedachtes gooien bij jou doorgaans roet in het eten? Welke overtuigingen zorgen ervoor dat je niet doorzet of überhaupt begint? En hoe zorg je ervoor dat die gedachtes je proces niet regeren?

Module 2

Module 2 richt zich volledig op jouw inspiratie. Je bent het gemiddelde van de mensen met wie je je omgeeft. Maar de eerste 25 jaar van je leven heb je beperkte invloed op je omgeving en daarna trek je voornamelijk aan wat je uitstraalt. Natuurlijk zijn er overal mensen die jouw vriendschap waard zijn, maar niet iedereen deelt jouw wens om te creëren. Dit kan ervoor zorgen dat je je ambitie jarenlang klein en verborgen houdt. Waardoor andere ambitieuze mensen jou ook niet kunnen vinden.

Om je roeping te volgen heb je fuck up-ruimte en support nodig. Je vrienden en familie hebben absoluut het beste met je voor, maar grote kans dat ze dat borrelende gevoel bij jou vanbinnen niet herkennen (of dat ze het wel herkennen, maar er bang voor zijn) waardoor ze reageren vanuit onzekerheid en ongemak; “Moet je dat nou wel doen?”. Daarom ga je deze module uit je comfort zone treden en mensen opzoeken, online en offline, die jouw gevoel voor ambitie of missie delen. Wie zijn deze mensen? Waar bevinden zij zich? Wat heb jij hén te bieden? En hoe ga je om met de goedbedoelde kritiek van je huidige omgeving?

Module 3

Module 3 richt zich op de kracht van rituelen. We leven in een tijd waarin we door mailtjes, What’sAppjes en notificaties geleefd worden en waarin de snelknop naar afleiding altijd binnen handbereik ligt. We zijn vergeten wat echte rust en verveling is. Met je aandacht overal en nergens zijn, kan ontwikkeling enorm vertragen en tevens leiden tot burn-out.

Om een constructieve ontwikkeling te maken is het zaak dat je je leven bewust op rust, ruimte, vreugde, focus, creativiteit en ware voldoening inricht. Of je nu een drukke baan, chaotisch gezinsleven of juist te véél tijd om handen hebt; focus, energie en overzicht zijn mogelijk. Je gaat je tijd anders indelen en prioriteiten stellen. Je gaat onderzoeken hoe jouw (werk)week eruit moet zien om het beste uit jezelf te kunnen halen. Dit gaat niet alleen wonderen verrichten voor je creatieve proces, maar ook voor je persoonlijke welzijn en je contact met geliefden.

Dit is hoe het werkt

Je kunt ervan op aan dat, wanneer je alle stappen van deze cursus bewust doorloopt en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces, deze cursus je een enorme stroomversnelling gaat opleveren in jouw persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Tevens is dit geen eenmalig verhaal. Elke keer als je het gevoel hebt toe te zijn aan je volgende stap, kun je de modules opnieuw doorlopen.

De cursus kost je ongeveer twee uur per week achter je computer plus één uur reflectietijd (lees: mijmer tijd, wandeling of gesprek). Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander ongeveer twee uur per dag op social media spendeert en dan nog eens 2,25 uur per dag tv kijkt. Hoeveel tijd je aan deze cursus besteedt, is uiteindelijk aan jou. Misschien dat je voor het ene thema de dubbele tijd uit wil trekken en een ander thema selectief door scant. Of je elke week “netjes” met de cursus meeloopt of er een jaar over doet, is ook aan jou. Iedereen leert en werkt anders. Dit is jouw proces. Het is jouw leven. Jij hebt de regie. Jij bepaalt.

Omdat iedereen andere uitdagingen en wensen heeft, bied ik de cursus in twee verschillende vormen aan:

1. On My Own!

Wat krijg je:

  • Een eigen account en levenslange toegang tot de online cursus;
  • Toegang tot de deelnemersomgeving waar je contact kunt maken met andere ambitieuze zielen;
  • Gedurende drie maanden wekelijkse live filmpjes van mij waarin ik de meest besproken thema’s in de deelnemersomgeving behandel.

Prijs: €597

2. Walk Me Through It!

Wat krijg je:

  • Een eigen account en levenslange toegang tot de online cursus;
  • Toegang tot de deelnemersomgeving waar je contact kunt maken met andere ambitieuze zielen;
  • Twee individuele coachingsessies van 45 minuten via Skype bij module 1 en 3 (2x €100,-);
  • Eén trainingsdag bij module 2 waarin je door middel van systemische opstellingen de verschillende rollen in jezelf (je ambitieuze ik, je kritische ik, je bange kind, enz) op zo’n manier gaat opstellen dat ze jouw persoonlijke en creatieve ontwikkeling het beste dienen. Deze dag vindt plaats op 7 september op een locatie in Haarlem. Er zijn twee trainers voor 10 deelnemers. En de lunch is inbegrepen. (€250,-)

Prijs: €1047

En nu komt het leuke: Tijdens de pilot van 17 juli bied ik jullie het Walk Me Through It! pakket aan voor de prijs van het On My Own! pakket. Whuuuuuut??? Yes M’am! Dat is een korting van €450,-. Ik heb precies 10 plekken -waarvan nog 2 beschikbaar- en dit aanbod geldt alleen voor jullie. Het enige wat ik er tegenoverstel is een korte review aan het einde van de cursus, die ik met toekomstige deelnemers kan delen.

-> -> -> INSCHRIJVEN -> -> -> MAILTJE@JOHANNANOLET.NL <- <- <-

 

Ik vind het te duur”

Denk je bij alles: “JA, JA! JAAAAA!!!!”, maar houdt de prijs je tegen, dan kan ik je zeggen: dat herken ik helemaal. De aanbiedingen vliegen ons om de oren en we kunnen nu eenmaal niet alles doen wat we gaaf vinden. Dat hoeft ook helemaal niet. Het enige waar ik je toe wil uitnodigen, is om hierin een bewuste, eerlijke keuze te maken. Ga bijvoorbeeld na hoeveel geld je de afgelopen drie maanden hebt uitgegeven aan de vluchtige bevrediging van oppervlakkige behoeftes. En vraag jezelf af waar je op zielsniveau naar verlangt.

Zo schrijf je je in

Kom je tot de conclusie dat dit is waar je naar verlangt? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar mailtje@johannanolet.nl. Noteer hierbij je naam en eventuele bedrijfsgegevens, dan ontvang je van mij een factuur. Hou in gedachten; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Een tip voor ambitieuzen in loondienst: check bij je werkgever of je beschikt over een jaarlijks coachings- of opleidingsbudget! Wellicht dat je daar (een deel van) de kosten mee kunt dekken.

Vakantiegangers, geen paniek; we kunnen de coachingssessies om jouw vakantie heen plannen en je kunt de opdrachten ook downloaden in PDF vorm. Mocht je bijvoorbeeld op een tropisch eiland onder een palmboom liggen en wat willen werken aan het voorbeeld worden dat je nooit gehad hebt. 😉

Ik kan niet wáchten om 17 juli met een groep bewuste, ambitieuze zielen te gaan werken aan de volgende stap in jullie persoonlijke en creatieve ontwikkeling!!

Inspire by example!

Heel veel liefs en vertrouwen,

Johanna Nolet ❤
mailtje@johannanolet.nl

 

Johanna Nolet is coach, schrijver en spreker. Zij nodigt mensen uit om het voorbeeld te zijn dat ze zelf nooit gehad hebben. Ze is oprichtster van de populaire blog Geen Bekende Vrouwen en spreekt op congressen over zelfliefde in werk en relaties. Op de hoogte blijven? Like GBV op Facebook en volg Johanna op Instagram voor dagelijkse inspiratie.

Pssst…

  • Wil je geen blog missen? Klik hier
  • In één klap inzicht in jouw grootste behoefte? Klik hier

Laat een reactie achter

Zo overleef je de heetste dagen van het jaar

Nu lezen