Loslaten is zóóó 2014…

Door Johanna Nolet 9 juli 2014

| Yara Hannema |

Ik voel het zelf en ik zie het om me heen, Jo! Mensen hebben moeite met loslaten. Met accepteren hoe het leven komt. Ik had het laatst op het strand; ik was aan het hardlopen met mijn geliefde, vechtend tegen de wind en ik vond het maar zwaar. Toen er ook nog zo’n heel klein vervelend hondje dacht dat mijn voet een speelbal was, werd ik gek. Jo, ik werd gewoon gek! Ik schreeuwde heel hard: KUTHOND!!!! En ik wilde zijn baasje in de zee gooien. Maar echt. Het is dat ik nog enigszins wilde doen voorkomen aan mijn liefde dat ik echt een hele leuke vrouw ben, die in alle situaties het juiste doet, maar anders had er de volgende dag een artikel in de krant gestaan: ‘Vrouw gooit man en hond hardhandig zee in.’

Ik mag mezelf graag zelfbewust noemen, ik ben zoals dat heet een ‘newage kind’ met hippie-ouders en een hippie-school. Dit alles mag echter niet baten wanneer er iets gebeurt dat ik niet verwacht. Jo, ik heb best veel intelligente boeken gelezen, maar als het er op aankomt ben ik gewoon een tokkie. HELP!

Loslaten is zóóó had je allang moeten kunnen…

| Johanna Nolet |

Jeetje Yaar, ik vind dit wel heftig. Gaat het wel goed met je? Ik bedoel, zoveel opgepotte emoties. Zoveel agressie! Volgens mij is je aura gitzwart. Je weet toch dat je gewoon moet doorademen in dit soort situaties? Dat het dan vanzelf voorbij gaat? Je laat jezelf wel kennen hoor. Relativeren Yaar! Kom op!

Ik bedoel… dat ik mijn zusje’s hoofd er zowat afbijt als zij bij binnenkomst al haar spullen door mijn huis dropt, dat valt gewoon onder ‘opvoeding’. Ik maak daarbij ook gebruik van de ‘ik-boodschap’, want dan houd je het bij jezelf: ‘Ik word godverredomme ineens helemaal nietgoed van al die spullen door mijn huis! Ik zou het héél fijn vinden als je je klotezooi opruimt!!!!!‘ En wanneer ik mijn Samsung Galaxy S1 met een grote brul de kamer doorsmijt wanneer die niet snel genoeg meedenkt, dan heeft dat puur met verouderde technologie te maken. Weet je Yaar, een tokkie wil ik je niet noemen. Tokkie’s kunnen niet zelf-reflecteren, die zien zichzelf niet als tokkies. Jij hebt tenminste door van jezelf dat je asociaal bezig bent. Maar goed is dit niet Yaar… Ontspan! Laat het los!

Zelfzorg is geen trendy tool, maar een mensenrecht

Door Johanna Nolet 14 januari 2020

Verder lezen