Man Zonder Hamer Graag

Door Johanna Nolet 1 juli 2014

| Johanna Nolet |

Yaar, ik moet het even zeggen: Single zijn op zaterdag, ik vínd het toch een uitdaging! En ondertussen elke week maar naar die vrije dagen blijven uitkijken. Zo’n ingebakken gewoonte. Terwijl ik moet concluderen dat mijn drukke werkdagen mij makkelijker afgaan dan dat zwarte gat van een weekend.

Weet je, een relatie hebben op zaterdag is heerlijk! Samen wat uitslapen; een beetje ochtendseks als het uitgedroogde brein het toelaat; ontbijten op het balkon of met een vette loempia op de markt, warme stroopwafel toe. Een relatie hebben op zaterdag is heus niet spectaculair. Je doet wat boodschappen, gaat ff langs de ouders. Een moetje, maar samen uiteindelijk best gezellig. Ruzie op de heenweg en opluchting op de terugweg. Want, godzijdank zijn wij onze ouders niet. Ook hoef je nauwelijks vooruit te denken want of je nou bij vrienden, buiten de deur of thuis op de bank eet, dat je samen bent is een feit.

Wanneer je singel bent op zaterdag loopt er altijd een man met een hamer in de buurt. Als hij me ’s ochtends niet al wakker mept, dan besluipt hij mij in de loop van de middag wel. Wanneer een vriendin afzegt of tijdens die paar uurtjes langverwachte me time, die om onbegrijpelijke redenen ineens eindeloos duren. Ik heb er uiteindelijk wel een oplossing op gevonden hoor, Yaar. Dit is geen desperate cry for help. Ik ben maar een affaire met hem begonnen. Ben van het eenzame gevoel gaan genieten. Maar een blijvertje is het niet. Ik heb liever een man met twee linker handen.

Man met hamer graag

| Yara Hannema |

Een relatie hebben op zaterdag. Het is inderdaad heel gezellig, maar je hebt hem ook op maandag, dinsdag en op woensdag. Als je mazzel hebt ook nog op donderdag, vrijdag en zondag. Kortom hij is er altijd! Jouw eenzame gevoel is erg herkenbaar en tijdelijk. This too shall pass. En oh Jo… wat jij in het vooruitzicht hebt is nog het allerbeste: Wie wordt het? Is ie lang en knap? Of smooth en sexy? Zingt hij een serenade onder je balkon? Of neemt hij je mee naar Parijs? Hoe het ook komen gaat, hij komt opeens in je leven en verdwijnt dan heel lang niet meer.

Daarom lieve Jo, doe jij het eigenlijk al heel goed. Een affaire beginnen met een asshole, waar je op een gegeven moment wel van móét houden omdat jullie veel tijd doorbrengen. Totdat je op een ochtend wakker wordt en denkt: KLAAR!

En voor ik het vergeet, ik vind dat je best mag wensen dat een man twee rechter handen heeft, hoor. Een man met een hamer is handig! Maar vind je het ook niet grappig van de mens, dat ze altijd verlangt naar iets dat er nog niet is? Ik heb nu die hele leuke man, maar denk vervolgens weer alleen maar aan dat droomhuis dat er nog niet is en aan die schattige kinderen die er nog niet zijn. Kunnen we niet gewoon blij zijn met het NU?

Zelfzorg is geen trendy tool, maar een mensenrecht

Door Johanna Nolet 14 januari 2020

Verder lezen