Waarom ik geen miljoenenbedrijf, kast vol schoenen of huis op Ibiza hoef

Door Johanna Nolet 30 augustus 2017

Word jij ook niet helemaal lijp van al die reclame over hoe je meer volgers krijgt, de perfecte man vindt en binnen drie dagen tien kilo afvalt? Ik krijg op social-media steeds dezelfde advertenties te zien van plus-size kledingmerken, afval-gurus, social-media experts en een of andere chick die mij heel, héél graag haar geheim wil vertellen; hoe ik in drie maanden naar een six figure salary kan klimmen. Zodat ik -net als zij- designerkleding kan kopen, in businessclass de wereld over kan vliegen en in high end hotels kan vertoeven. Want, zo’n leven willen we toch allemaal?

Ehh… nee dank u. 

Mijn geluk ligt elders. Dus Facebook, hier komt ‘ie: Ik word content van kleine, simpele dingen. Gifgroene blaadjes tegen een dreigende lucht. Een goede kop koffie. 23 graden en een briesje. Een week in dezelfde, favoriete outfit lopen. Een gezonde maaltijd koken. Een goed gesprek of geile sekspartij. Dat moment in de yogales waarop het niet voelt alsof ik 100 kilo op mijn pink draag. Een natuurlijk ogende filter die nét even mijn ogen doet poppen. Bier en bitterballen. Ik streef naar kalmte, voldoening, creativiteit, écht contact met mezelf en anderen, goeie grappen. Ik wil voelen dat ik aan mezelf genoeg heb. En mijn eigen stem (laten) horen.

Dit betekent niet dat ik niet van luxe hou! Neen, ik ben gek op een goed product! Mijn Iphone en Macbook zijn mijn alles en ik kan zielsgelukkig worden van een goedgemaakte jas of longlasting lippenstift. Ik hoef er alleen geen tien. Te veel spullen bezorgen me vlekken in de nek. Ik vind spontaan buiten de deur eten oneindig gezellig en koop graag een boek wanneer het mij blieft. Ik draag onze schoonmaker op handen! Maar ik ben heel gelukkig waar ik zit. In de herhaling van mijn zorgvuldig ingerichte bestaan; het hier en nu.

Ik dacht heel lang dat ik van alles wilde. Maar het tegenovergestelde is waar: ik wil zo min mogelijk. Zo min mogelijk ruis. Zo min mogelijk opvulsel. Ik wil tijd zonder planning, rondstruinen zonder bestemming, ruimte zonder spullen. Ik wil mijn leven van mij. Ik wil staren, ik wil schrijven, ik wil vredig in mijn lichaam waden. Ik wil samen naar de golven kijken, héél even over andere mensen zeiken en dan op tijd weer naar huis voor Boer Zoekt Vrouw.

Ik hoef geen miljoenenbedrijf, kast vol pumps of huis op Ibiza. Iedereen die dat wel wil, gun ik het van harte. Zolang het je ware voldoening brengt en je niet lijdt aan de consumeringsziekte MBSHV; Meer Beter Sneller Hoger Verder. Geluk ligt namelijk nooit in je volgende aankoop, bestemming of cijfertje op de weegschaal. Geluk ligt juist heel dicht bij jezelf. Daar waar je voelt dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Want -en dat zetten ze er in de advertentie niet bij- hoe beter je voelt wat jijzelf te bieden hebt. Hoe minder je van het leven nodig hebt.

Jeetje wat een goed verhaal dit! Ik denk dat ik hier even een advertentietje opzet, zodat ik met deze blog meer volgers kan genereren die dan weer mijn online cursus gaan kopen. Hm? Wat?

Johanna Nolet is coach, schrijver en spreker. Zij nodigt mensen uit om het voorbeeld te zijn dat ze zelf nooit gehad hebben. Ze is oprichtster van de populaire blog Geen Bekende Vrouwen en spreekt op congressen over zelfliefde in werk en relaties. Op de hoogte blijven? Like GBV op Facebook en volg Johanna op Instagram voor dagelijkse inspiratie.

Pssst…

 • Wil je geen blog missen? Klik hier
 • In één klap inzicht in jouw grootste behoefte? Klik hier

12 reacties

 1. Patries op 30 augustus 2017 om 18:29

  Amen! 2. Krisha op 30 augustus 2017 om 20:43

  ❤️ 3. Anne op 31 augustus 2017 om 00:40

  Jij bent gewoonweg awesome! 4. Loes op 31 augustus 2017 om 08:43

  Mooi blog, wat een rust. 5. Jans op 31 augustus 2017 om 08:58

  Een verhaal naar mijn hart! Dankjewel ❤️ 6. Karen op 31 augustus 2017 om 10:28

  Hij’s gaaf! Helemaal met je eens op die boer zoekt vrouw na 7. Cynthia op 31 augustus 2017 om 10:28

  Wat een herkenning! En wat gaaf om het zo mooi omschreven op “papier” voor me te zien!
  Thanks, je hebt er een nieuwe fan en volger bij :)! 8. Marit Karssens op 31 augustus 2017 om 10:40

  heel herkenbaar, als je de rust kunt voelen in jezelf, is er zoveel meer om buiten je van te genieten ….
  twee tortelduifjes die me elke morgen buiten op wachten omdat ik zomervoer strooi … een goedkoop maar mooi
  bosje bloemen van de AH … uren rondstruinen in een heerlijke boekenwinkel met coffee-corner …. 9. Mascha Bijlsma op 31 augustus 2017 om 12:06

  Zo waar! 10. Mariska op 31 augustus 2017 om 12:26

  Wauw! Ik hou al van je blogs maar deze is echt GEWELDIG! Om in te lijsten, heerlijk! Dankjewel 11. Jill op 31 augustus 2017 om 13:37

  Johanna rockt ‘m 🙂 12. Mieke op 31 augustus 2017 om 19:31

  HeerlijkZelfzorg is geen trendy tool, maar een mensenrecht

Door Johanna Nolet 14 januari 2020

Verder lezen